Böcker

Queerlequin

Queerlequin vill erbjuda underhållande lösgodislitteratur utan heteronormativt förtryck, patriarkal propaganda, destruktiva stereotyper, exkludering eller gränser.

Queerlequin vill erbjuda lättsam kiosklitteratur med normbrytande karaktärer och relationer.

Queerlequin vill erbjuda nöjesläsning som just Du kan identifiera dig med eller fantisera dig bort i.

Queerlequin vill vidga det litterära utbudet och inkludera fler i romantiken, erotiken och kärleken.

[read more="Queerlequin goes international?" less="Queerlequin goes international?"]

Queerlequin want to offer entertaining pick-a-mix-candy-literature without heteronormative oppression, patriarchal propaganda, destructive stereotypes, exclusion or constraints.

Queerlequin want to offer light-hearted dime novels with characters and relationships that challenge the norms.

Queerlequin want to offer light reading just for you, where you can identify with the characters and the plot or lose yourself in fantasy.

Queerlequin want to broaden the literary range, and make romance, erotica and love more inclusive to more people.

Please contact Marthina Elmqvist if you wish to get in touch with us regarding the rights for publishing our titles in another language.

marthina@elmqvist.org
+46 708-929594

[/read]

Queerlequin är en normbrytande bokserie med romantiska och erotiska kortromaner. Böckerna finns i tryckt form, som e-bok och ljudbok. Klicka på hörlurarna eller mobilen för att välja format, eller scrolla ner och läs mer om böckerna. 

[read more="Vill du skriva en Queerlequin?" less="Vill du skriva en Queerlequin?"]

Vi söker ständigt efter fler normkritiska kärlekshistorier med lyckliga slut. Har du en berättelse som skulle passa eller är du sugen på att skriva en?

Läs mer här >>

[/read]

Hjärtats röst av Minou La Mouillée

Hjärtats röst

av Minou La Mouillée
Queerlequin 18

[read more="Läs mer" less=Mindre]

Det är några månader innan valet, och vi får följa Freja Bodén som är en högt uppsatt politiker i ett feministiskt parti. När Freja föreläser på Stadshotellet i sin hemstad står Saaim långt bak i publiken, men hen försvinner ut innan föreläsningen är slut. Saaim har ett ganska alldagligt liv – hen jobbar, tittar på hockey, dricker öl med sina vänner och tycker att allt som har med politik att göra är dumt. Men när Saaim ser Freja påverkar det henom mer än hen vill erkänna.

Utg.datum: 2018-09-27
Antal sidor: 130
ISBN: 9789188413185
Omslag: Ronja Runnström Brandt, Femkonst

[/read]

Den högsta vinsten av Virre Aventura

Den högsta vinsten

av Virre Aventura
Queerlequin 17

[read more="Läs mer" less=Mindre]

Hon lämnar ett monogamt förhållande med en man som vill göra som alla andra. Så träffar hon Anna som har ett giftermål bakom sig, är en del av den svenska BDSM-scenen och ifrågasätter hur relationer egentligen ska se ut. Den flirtiga kollegan Mia finns också med i bilden och nu blir det plötsligt förvirrande: känslorna för Anna är många, men är det verkligen rätt att följa dem när attraktionen till Mia också är så stark? Och varför flirtar Mia så mycket när hon säger sig vara i ett lyckligt äktenskap?

Utg.datum: 2018-09-27
Antal sidor: 104
ISBN: 9789188413178
Omslag: Ronja Runnström Brandt, Femkonst

[/read]

Lustens Laboratorium av Maggan Bacchanalia

Lustens Laboratorium

av Maggan Bacchanalia
Queerlequin 16

[read more="Läs mer" less=Mindre]

Alkemisten Mari Kurir drömmer om att revolutionera sexpreparatmarknaden. I sitt hemliga laboratorium beläget i Phallotrons källare uppfinner hen allt från vibrerande glidmedel till direktorgasmpiller, men en dag går ett experiment fel och Mari råkar krympa sig själv. Tillsammans med inbrottsskurken Olivia, som behöver Maris hjälp att fly landet, ger hen sig ut på jakt efter ingredienserna till blandningen som kan förstora Mari igen. De får uppleva ett hisnande äventyr där Mari mer än en gång får bruk för sina heta preparat och sin dildolika kroppsstorlek.

Utg.datum: 2018-09-27
Antal sidor: 122
ISBN: 9789188413161
Omslag: Ronja Runnström Brandt, Femkonst

[/read]

Utanför nätet av P.C. Wisdom

Utanför nätet

av P.C. Wisdom
Queerlequin 15

[read more="Läs mer" less=Mindre]

I en dystopisk, inte alltför avlägsen framtid kämpar Shama och hens vänner i hemlighet mot världens enväldiga härskare: Företaget. Deras mål är att stänga ned Nätet, genom vilket Företaget kontrollerar hela mänskligheten. Men deras kamp handlar också om att älska varandra i en värld där alla relationer är virtuella och människor inte längre har någon fysisk kontakt. Att få en riktig orgasm är dessutom det enda sättet att koppla ned från Nätet, om än bara för några sekunder.

Utg.datum: 2017-08-19
Antal sidor: 107
ISBN: 9789188413154
Omslag: Sebastian Thelander Sjöstrand

[/read]

Internatet av Olga Smirnova

Internatet

av Olga Smirnova
Queerlequin 14

[read more="Läs mer" less=Mindre]

Det är en tidig höstdag då Julia anländer till Axel Siegfrieds övre internatskola för unga kvinnor. Till en början känner hon sig vilsen och åsidosatt av sina föräldrar som skickat iväg henne, men det dröjer inte länge innan hon nässlas in i ett kittlande drama med skolans manipulationsdrottning Gertrud. Plötsligt blir Julias liv både spännande och oberäkneligt. Hon blir dessutom inbjuden till en exklusiv och mystisk fest på skolans vind. Inte nog med att hon och Gertrud har sitt första passionerade sex där, de lyckas dessutom väcka en gammal, våldsam vålnad till liv.

Utg.datum: 2017-08-19
Antal sidor: 146
ISBN: 9789188413147
Omslag: Sebastian Thelander Sjöstrand

[/read]

Smak av solsken av I.A. Lynx

Smak av solsken

av I.A. Lynx
Queerlequin 13

[read more="Läs mer" less=Mindre]

Allt är noga planerat: Hedda ska lägga livet som barnflicka bakom sig, och bilda sig ett nytt liv med Agnes i storstan. Agnes med det stora röda håret och kyssar som smakar solsken. Men för att de ska kunna leva ihop måste Hedda ta rollen som Jonas, Agnes make. Att ha något så stort att dölja är dock svårare än Hedda hade tänkt sig. Allt hemlighetsmakeri tär på henne, och hon klarar inte längre av att möta grannen Märtas brännande blickar.

Utg.datum: 2017-08-19
Antal sidor: 125
ISBN: 9789188413130
Omslag: Sebastian Thelander Sjöstrand

[/read]

Älska med klass av Noam Frick

Älska med klass

av Noam Frick
Queerlequin 12

[read more="Läs mer" less=Mindre]

Konstnärssjälen Kit hankar sig fram på ett servitörsjobb och skyr allt som har med borgerlighet och överklass att göra. Men när den odräglige snobben Nathan erbjuder honom ett jobb och ett hem har Kit väldigt svårt att tacka nej. I den nya flådiga miljön kämpar han med sina värderingar. Dessutom börjar han känna allt mer för Nathan. Är Nathan verkligen bara den där vedervärdiga rikemanspojken som han ger sken av?

Utg.datum: 2017-03-16
Antal sidor: 87
ISBN: 9789188413123
Omslag: Elias Ericson

[/read]

Möten i skogen av Nila Lorek

Möten i skogen

av Nila Lorek
Queerlequin 11

[read more="Läs mer" less=Mindre]

Emma har fått nog av sitt liv i stan. Nog av dekadensen och tinderdejterna och kvart-i-tre-raggen. Så när hon får ett erbjudande om att bo i en liten stuga på landet i en månad tackar hon genast ja. På landet kanske hon kan hitta fram till sig själv, och kanske kan hon till och med hitta den där mannen som är helt rimlig och giftasduglig? Men väl framme i stugan kullkastas alla Emmas planer när Louise dyker upp på hennes förstukvist.

Utg.datum: 2017-03-16
Antal sidor: 84
ISBN: 9789188413116
Omslag: Elias Ericson

[/read]

Skenet bedrar av I.A. Lynx

Skenet bedrar

av I.A. Lynx
Queerlequin 10

[read more="Läs mer" less=Mindre]

Love ser alltid till att sätta sig nära Tommy i klassrummet. Från sin plats kan han smygkika, och fantisera om att Tommys penna skriver små, romantiskta lappar till honom. Kanske till och med viker dem till pappersflygplan. Love vet att det bara är fantasier. Men en dag bjuder Tommy med honom på fest, och då tänds hoppet på riktigt – bara för att raseras igen när han ser Tommy hångla med en tjej. Till Loves undsättning kommer den snygga men något mystiska Johannes.

Utg.datum: 2017-03-16
Antal sidor: 130
ISBN: 9789188413109
Omslag: Elias Ericson

[/read]

Vinna eller försvinna av Noam Frick

Vinna eller försvinna

av Noam Frick
Queerlequin 9

[read more="Läs mer" less=Mindre]

När Salma flyttar ner till Göteborg dras hon ofrivilligt in i en ouppklarad och infekterad relation mellan hennes pojkvän Lex och hans före detta partner Lou. Gamla konflikter kommer upp till ytan och hon tvingas stå öga mot öga med sin egen skuld. Men det är något speciellt med Lou, något som Salma inte kan sätta fingret på och det får henne att börja vackla. Är Lou verkligen det manipulativa och svartsjuka ex som Lex berättat om eller finns det en sida av Lex som Salma inte känner till?

Utg.datum: 2016-09-20
Antal sidor: 86
ISBN: 9789188413093
Omslag: Malin Skogberg

[/read]

Ljuva hämnd av Alix S

Ljuva hämnd

av Alix S
Queerlequin 8

[read more="Läs mer" less=Mindre]

När Saga får veta att hennes flickvän varit otrogen faller hennes värld samman. Med ett krossat hjärta ger hon sig ut för att hämnas och på en svettig nattklubb uppenbarar sig ett intimt möte inne på en av klubbtoaletterna. Tim blir som en fristad för Saga, till vem hon kan gråta ut över sin trasiga relation och samtidigt känna sig sedd för den hon är. Men vad vill hon egentligen med Tim? Och hur länge kan Tim gå med på att vara tröstknull?

Utg.datum: 2016-09-20
Antal sidor: 83
ISBN: 9789188413086
Omslag: Malin Skogberg

[/read]

Kristallgrottan av Lotus Wilde

Kristallgrottan

av Lotus Wilde
Queerlequin 7

[read more="Läs mer" less=Mindre]

Jessica ger sig ut på en expedition för att finna den kristall som gömmer sig djupt nere i en outforskad grotta intill den lilla Mexikanska byn norr om Chihuahua. Värmen i grottan är så tryckande att många innan henne har drabbats av extrem överhettning. När Jessica senare vaknar upp på sjukhus med en åttauddig kristall hängandes runt halsen möts hon av något hon tidigare aldrig upplevt.

Utg.datum: 2016-09-20
Antal sidor: 83
ISBN: 9789188413079
Omslag: Malin Skogberg

[/read]

Hemligheter vid havet av V. Florian

Hemligheter vid havet

av V. Florian
Queerlequin 6

[read more="Läs mer" less=Mindre]

En mediestorm blåser upp efter en plötslig skandal och Tage flyr till en ödslig stuga på den skånska kusten för att gömma sig från uppståndelsen. Trots hans planer att hålla sig undan människor tar sig Mika in i hans liv och öppnar upp porten till vad som för Tage är främmande världar. Mika får honom att känna saker han inte visste att han kunde känna och när även Shirin kommer in i bilden måste Tage börja omvärdera allt. Men när Mikas och Tages förflutna kommer ikapp dem tvingas de att förhålla sig till det förgångna – det som de helst av allt har velat glömma.

Utg.datum: 2016-02-14
Antal sidor: 108
ISBN: 9789198269857
Omslag: Lisa Horn

[/read]

Starkare än magi av V. Florian

Starkare än magi

av V. Florian
Queerlequin 5

[read more="Läs mer" less=Mindre]

När Lisa får kallelsen till en kurs i magi på Lunds universitet tror hon först att det är hennes gamla mobbare som driver med henne. Men så snart hon är på plats vid fakulteten blir allt snabbt verkligt. Under en middag möter hon den mystiska Eleonore, med ögon som mörk sammet och ett tvetydigt leende som gör Lisa knäsvag. Det går ett rykte om att Eleonore ägnar sig åt farlig magi och i samma veva börjar det pratas om elever som försvinner. Lisa slits mellan känslorna som blir allt starkare ju mer hon umgås med Eleonore och misstankarna om att hon är inblandad i försvinnandena. Till slut vet hon inte om hon ska vara orolig för Eleonores skull, eller för sin egen.

Utg.datum: 2016-02-14
Antal sidor: 94
ISBN: 9789198269840
Omslag: Lisa Horn

[/read]

När temperaturen stiger av V. Florian

När temperaturen stiger

av V. Florian
Queerlequin 4

[read more="Läs mer" less=Mindre]

Sedan pappan till hennes barn dog har Anne varit ensam. Hon har lagt kärlekslivet bakom sig och att det pirrar till inombords när hon tänker på Katja, som leder bakkursen hon fått i present av döttrarna, är inget hon fäster någon vikt vid. Hon är nöjd med hur hon lever, och dessutom är det en absurd tanke att Katja skulle vara det minsta intresserad. Men när de möts på Annes dotters bröllop och Katja tar hennes hand är det svårt för Anne att vända tillbaka. Katja är ung och har redan ett trassligt förhållande till en annan kvinna. Ska Anne låta sig besegras av sin osäkerhet eller blir en aldrig för gammal för att kämpa för kärleken?

Utg.datum: 2016-02-14
Antal sidor: 94
ISBN: 9789198269833
Omslag: Lisa Horn

[/read]

Trägen vinner av Noam Frick

Trägen vinner

av Noam Frick
Queerlequin 3

[read more="Läs mer" less=Mindre]

En kall höstdag korsas två människors liv på en gata i centrala Malmö. Hanne är affärskvinnan som styr hela Malmö med järnhand. Julius är gatumusikanten utan trygghet i hem eller vardag. De kommer från två skilda världar och visar sig ha helt olika behov. Snart inleder de ett förhållande på allt annat än lika villkor. Hur mycket ska Julius utstå på sin väg till Hannes hjärta? Och när ska Hannes maktbehov stillas så att hon istället får upptäcka jämställdhetens välsignelse?

Utg.datum: 2015-08-17
Antal sidor: 108
ISBN: 9789198269826
Omslag: Klara Lindahl

[/read]

En gyllene triangel av Noam Frick

En gyllene triangel

av Noam Frick
Queerlequin 2

[read more="Läs mer" less=Mindre]

Anna har ett struligt liv och ett minst sagt struligt kärleksliv. När hon äntligen hittar sin Hedvig och de blir lyckligt förälskade knackar trubbel på dörren i form av Agnes – en karismatisk, vacker och sensuell kvinna vars intresse för Anna och Hedvig är väldigt svårtolkat. Hur ska Anna kunna särskilja känslorna när allt känns så starkt? Hon ställs inför valet mellan åtrå och sann kärlek, eller ska hon våga begära både och?

Utg.datum: 2015-08-17
Antal sidor: 94
ISBN: 9789198269819
Omslag: Klara Lindahl

[/read]

Återvändaren av Noam Frick

Återvändaren

av Noam Frick
Queerlequin 1

[read more="Läs mer" less=Mindre]

Med ett skadat knä och sorgfyllt hjärta återvänder Stephen till sin barndomsstad efter tio år utomlands. Han vill konfrontera sin mamma för att hon aldrig hör av sig och ta reda på varför alla hans närmaste stängt ut honom från sina liv. Som om det inte vore nog komplicerat råkar Stephen stöta samman med tonårskärleken Sam som svek honom dagen de tog studenten, dagen innan avresan. Känslorna efter hemkomsten är förvirrande och det blir desto mer trassligt när hans uppfattning inte verkar stämma överens med de andras – de som blev kvar i Malmö.

Utg.datum2015-08-17
Antal sidor: 94
ISBN: 9789198269802
Omslag: Klara Lindahl

[/read]

Fri att älska

Samlingsvolymen Fri att älska innehåller följande kortromaner av Noam Frick:

Återvändaren
Med skadat knä och sorgfyllt hjärta återvänder Stephen till Malmö där tonårskärleken Sam fortfarande bor, för att göra upp med svek och lögner. Ska han lyckas förlåta och älska på nytt?

En gyllene triangel
I ett triangeldrama mellan Anna, Agnes och Hedvig, ställs Anna inför valet mellan åtrå och sann kärlek. Eller ska hon våga begära både och?

Trägen vinner
Julius och Hanne kommer från två helt olika världar och snart inleder de ett förhållande på allt annat än lika villkor. Hur mycket ska Julius tvingas utstå för att nå in till Hannes hjärta?

Utg.datum: 2016-08-14
Antal sidor: 257
ISBN: 9789188413062
Omslag: Torben Lindström

Om hår

I antologin Om hår ger 14 skribenter uttryck för sina tankar, känslor och erfarenheter kring kroppsbehåring. Det handlar om orubblig pubertetslängtan, motvillig anpassning, längtan efter att revoltera, skam, hat, konst och kärlek. Texternas innehåll demonstrerar temats otroliga bredd – problematiken kring hår kan referera till Frida Kahlos ögonbryn likväl som till att raka fittan inför en date.

Om hår ger en inblick i kroppsbehåringens värld och de strukturer som format den. Boken är laddad med olika röster och känslor som med rötter i skilda preferenser enas om ett konsensus – vi måste prata om hår.

Fotografierna i boken är tagna av Rebecka Slatter och illustrationerna är tecknade av Rebecca Larsson. Följande skribenter medverkar: Daniel Mårs, Emilia Sjöqvist, Fanny Mäkelä, Hanna Klausson, Henrik Johansson, Isabell Dahlberg, Jonas Svensson, Layal Hasrouni, Malin Fjellborg, Mattias Pettersson, Rebecka Kvist, Siri Bertling Wiik, Siri Frances och Sofia Zettermark.

Antologin gavs ut i februari 2015.

ISBN: 978-91-7609-552-2