Om oss

Om Genusredaktörerna

Vi på Genusredaktörerna arbetar främst som ett bokförlag, men erbjuder även redaktionella tjänster till andra företag och privatpersoner. Genomgående för verksamheten är ett normkritiskt förhållningssätt till text och litteratur, och visionen är att representera en utgivning som bidrar till ett mer inkluderande samhälle.

Idén bakom Genusredaktörerna växte ur ett gemensamt intresse för litteratur och politik och med språkets omvälvande egenskaper som drivkraft.

Kontakta oss

Vill du komma i kontakt med oss angående manus, recensionsexemplar, innehållet i våra böcker, föreläsningar eller redaktionella tjänster? Maila oss på info@genusredaktorerna.se.

Titta gärna in på vår facebooksida för uppdateringar om våra böcker och kommande event!

Våra återförsäljare

Facebook

Vill du skriva en Queerlequin?

Skriv!

Är du intresserad av queer romantik och erotik och drömmer om att ge ut en bok är vi förlaget för dig. För oss är det viktigt med bred representation i litteraturen och därför söker vi manus där kroppar och relationer tar sig alla möjliga olika former, funktioner och variationer. Vi söker speglingar av verkligheten som är mycket mer färgsprakande och varierande än vad litteraturen vanligtvis erbjuder.

Granska!

Manuset till en Queerlequin ska bestå av 20 000–30 000 ord (ca 120 000 tecken) med fängslande intriger och ett lyckligt slut. När du har skrivit klart ditt manus får du gärna fundera över följande frågor: På vilket sätt bidrar min historia till ökad mångfald? På vilket sätt bidrar mina karaktärer till ökad mångfald? Innehåller min berättelse romantik? Innehåller min berättelse erotik? Slutar min berättelse lyckligt?

Skicka!

Skicka ditt manus till info@genusredaktorerna.se och tveka inte att höra av dig vid funderingar. Har du en romanidé men inget färdigt manus kan du även skicka in synopsis eller ett par kapitel så ser vi på det inför kommande utgivningar. Oavsett om du är en etablerad författare eller bara suttit på din kammare och drömt dig bort i litteraturens magiska värld vill vi att just DU ska skicka in ditt manus till oss.